Maan-tijden

Maan-tijden

Hier kan je meteen naar het overzicht van de lessen via deze poort.

De cursus Maantijden bestaat uit 3 modules:

Module 1: Voorbereiding op je reis naar de maan

Module 2 : Leven op het ritme van de maan (Start met deze cursus op nieuwe maan)

Module 3: Meer onder de maan

Wat mag je verwachten van deze cursus?

Als vrouw zijn we vaak vervreemd van onze link met de maan. Maar wat een heerlijk gevoel om je er terug mee te verbinden en hierdoor je verbonden te voelen met het grotere geheel. Voor mijzelf was het gaan leven op het ritme van de maan een POWER die vrijkwam waardoor ik veel dichter bij mijzelf en mijn vrouwelijke kracht kwam. En nog steeds opnieuw en opnieuw leer ik bij over de maan. Deze cursus 'Maan-tijden' geeft je praktische handvaten om terug op het ritme van de maan te leven. Het bestaat uit 3 modules. Je start best met de voorbereiding voor je reis naar de maan, dan gaan we écht leven op het ritme van de maan (dit deel van de cursus start je best op nieuwe maan) en erna zijn er nog lessen die in een spiraalvormige weg je meer bijleren over de maan en de link met de vrouwelijke cyclus.

Ik leer je in deze cursus hoe je terug in evenwicht kan komen, over het verschil tussen de rode cyclus en de witte, over PMS, over hoe allerlei cyclussen precies in elkaar passen en over allerlei belangrijke dingen die vrouwen terug in hun natuurlijke cyclus brengen. Ik heb er zoveel zin in! Hopelijk krijg jij ook zin om mee in deze cursus te stappen. En kunnen we samen onderweg op deze  heldentocht!

Is deze cursus iets voor jou?

Deze cursus is gericht naar vrouwen die op zoek zijn naar een natuurlijk ritme in hun leven. Zoals in- en uitademen elkaar afwisselen, zo is er ook een ritme dat aansluiting vindt bij het vrouwelijke ritme, namelijk de maancyclus. Het is in onze maatschappij wat verloren gegaan maar voor de vrouw zijn er momenten waar je makkelijker naar buiten gaat en andere momenten in de maand die natuurlijk zijn om meer naar binnen te keren. Dat is allemaal heel natuurlijk maar die kennis is wat verloren gegaan in onze maatschappij. Nochtans merk ik dat ik veel meer innerlijke rust vind als ik op mijn natuurlijke ritme kan leven. 

Belangrijk is dat deze cursus gericht is aan alle vrouwen, ook heb je (momenteel) geen cyclus of lijk je er geen (meer) te hebben. Eigenlijk hebben àlle vrouwen een maan(d)cyclus ook al is die misschien niet altijd (meer) zichtbaar in menstruaties. En kan je dus ook nog steeds genieten van de voordelen van het leven op het ritme van de maan!

3 modules in 22 lessen

Deze cursus rond maan-tijden bestaat uit 3 modules. In de eerste module bereiden we ons voor op onze tocht naar de maan: deze eerste lessen geven toelichting hoe we tewerk gaan. De tweede module start je best op nieuwe maan en hier gaan we écht leven op het ritme van de maan.  In de derde module krijg je verdiepingslessen bij bepaalde onderdelen die horen bij de vrouwelijke cyclus, zoals bijvoorbeeld PMS.

Hoe ziet een les eruit?

Een les gaat over één bepaald fragment van het thema en bestaat uit een tekst, al dan niet met een begeleidend filmpje en vaak ook een tekening die ik erbij maak. Op die manier probeer ik je op verschillende manieren op een leuke manier in beweging te zetten. Eigenlijk zet ik mezelf gewoon in beweging en hoop ik dat het daardoor ook lukt om jou mee te krijgen. Het is de bedoeling om jou tot nadenken aan te zetten maar vooral inzichten te geven waar je praktisch mee aan de slag kan. Sommige lessen zullen voor jou eerder een reminder zijn, met andere lessen zal je wat meer in de diepte moeten gaan. 

In dit filmpje geef ik een korte uitleg over deze belangrijke cursus rond maan-tijden.
 

Waarom heb ik deze cursus gemaakt?

Vanuit een diep verlangen om dichter bij de natuurlijke cyclussen te gaan leven, kwam ik als vrouw natuurlijk uit bij de maan-cyclus die erg nauw aanleunt bij de vrouwelijke cyclus. Ik leerde in eerste instantie hierdoor mijn eigen cyclus beter begrijpen. Ik ben er ondertussen helemaal van overtuigd dat leven op het ritme van de maan een énorme meerwaarde heeft in mijn leven als vrouw maar zelfs veel breder ook: het heeft invloed op hoe we denken en handelen in alles wat we doen. De wereld heeft meer maan-vrouwen nodig!

 

Maankalender en de actuele maanstand 

Hier vind je alvast de maankalender voor dit en het komende jaar én de actuele maanstand. Zodat je je meteen kan 'synchroniseren' met  de maan!

Maankalender

 

Kalender-365.nl

 

Naar het lesoverzicht - cursus Maantijden